Učitavanje

Polazak:                                          Povratak

23.07.2020.godine                                 27.07. 2020.godine

02.08.2020.godine                                 06.08.2020.godine

12.08.2020.godine                                 16.08.2020. godine

22.08.2020.godine                                 26.08.2020. godine

1. DAN

Polazak autobusa sa dogovorenog mjesta u jutarnjim časovima.   Dolazak u Višegrad. Obilazak Višegradskog mosta i čuvenog Andrićgrada. Nakon pauze, nastavak putovanja. Dolazak u Nacionalni park Sutjeska. Smještanje u hotel. Noćenje.

2. DAN

Doručak. Dan predviđen za aktivnosti u jednom od dva nacionalna parka u Republici Srpskoj. Nacionalni park Sutjeska je najstariji i najveći nacionalni park u Bosni i Hercegovini i dom je posljednjoj prašumi u Europi. Štoviše, najviši vrh planine Maglić (2386) takođe se nalazi unutar nacionalnog parka i u isto vrijeme je i najviši vrh u čitavoj državi. Sutjeska je inače poznata široj javnosti kao mjesto odvijanja bitke na Sutjesci iz 1943. za vrijeme Drugog svjetskog rata. Fakultativni izlet: Posjeta muzeju i Spomen kući uz kratku šetnju sa planinskim vodičem. Nakon toga slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Sve pješačke staze u okviru nacionalnog parka su obilježene i odlične za šetnju u prirodi.  Noćenje.

3. DAN

Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Trebinju. Pauze po potrebi grupe. Dolazak u Trebinje. Smještanje u hotel. Vrijeme za slobodne aktivnosti. Noćenje.

4. DAN

Doručak. Obilazak Hercegovačke Gračanice. Hercegovačka Gračanica je izgrađena kao ispunjenje želje čuvenog srpskog pjesnika Jovana Dučića izražene u njegovom testamentu. Želio je da bude sahranjen na jednom od brda koja okružuju Trebinje u crkvi nalik “onoj na Kosovu”, misleći na Kosovsku Gračanicu, najpoznatiju zadužbinu kralja Milutina iz 1321. godine. Hercegovačka Gračanica nije identična onoj na Kosovu. Naime, manja je za jedan nivo, a i unutrašnjost ima određene razlike. Sa desne strane crkve se nalazi pjesnikov grob sa skromnim natpisom “Jovan Dučić – pesnik”, ispisanog po njegovoj želji. Nakon obilaska Hercegovačke Gračanice, povratak u grad. Fakultativni izlet: Manastir Tvrdoš. Manastir je poznat i po činjenici da je u njemu Sveti Vasilije Ostroški primio monaški postrig i sveštenički čin, nakon čega je izvjestan period službovao kao paroh popovopoljski. To je razlog zašto se Sveti Vasilije naziva još i “Ostroški i Tvrdoški”. Preporod manastira počinje 1955. godine kada je obnovljen cijeli manastirski kompleks. Posebnost unutrašnjosti današnje crkve je stakleni pod, koji predstavlja svojevrstan “prozor u prošlost” kroz koji se mogu vidjeti temelji crkve iz IV vijeka. Dugu tradiciju proizvodnje vina, čiji počeci sežu u XV vijek, manastir uspješno održava i danas zahvaljujući obnovljenim vinogradima, vinskom podrumu i savremenoj vinariji. Povratak u grad. Vrijeme predviđeno za slobodne aktivnosti. Trebinje je poznato po starom gradu, platanima, rijeci Trebišnjici i brojnim kulturno-istorijskim spomenicima. Noćenje.

5. DAN

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Sarajevo..  Pauza po potrebi grupe. Nakon pauze nastavak putovanja uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo  u  večernjim časovima.

CIJENA ARANŽMANA:

250 KM - 100 KM VAUČER

= 150 KM

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • 2 ND u hotelu *Mladost* u NP Sutjeska;
 • 2 ND u hotelu *Leotar* u Trebinju;
 • organizaciju i realizaciju putovanja;
 • predstavnik agencije;
 • organizovan prevoz autobusom visoke turističke klase ili kombijem u zavisnosti od brojaprijavljenih putnika ;
 • ulaznice u NP Sutjeska.

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • putničko i zdravstveno osiguranje;
 • fakultativni izleti:
 • Sutjeska:   7 KM;
 • Manastir Tvrdoš:12  KM;
 • individualne troškove;
 • doplatu za 1/1 sobu  100 KM
 • doplata za veceru u htl * Mladost * 12 KM dnevno  po osobi
 • doplata za veceru u htl * Leotar  * 12 KM dnevno  po osobi

 

NAČIN PLAĆANJA:   30% prilikom rezervacije, ostatak prije polaska ili u ratama do polaska.