Učitavanje

Imate pitanja? 057/316-772

Lisabon

PORTUGAL 6 DANA AVIONOM

Lisabon, grad u koji ćete se zaljubiti na prvi i svaki naredni pogled! Prestonica Portugala, najzapadnija na evropskom kopnu, grad na sedam brežuljaka i na reci Težo širokog ušća, grad sa bogatom istorijom i raskošnom ostavštinom, intrigantna je harmonija starog i novog. Dok istražujete trgove, tvrdjave, muzeje, imaćete jedinstvenu priliku da hodate po „calcada portugesa”, pločnicima od crnog, belog i sivog kamena. Opčiniće Vas istorijske gradjevine, , spomenici, atmosfera na trgovima, vožnja čuvenim žutim škripavim tramvajem 28, široki parkovi, restorani, portugalska kuhinja, ljubazni i srdačni domaćini, a sve to upakovano u nezaboravne zvuke opijajuće i setne fado muzike

Termin:13.05.-18.05.2020.

Program putovanja:

1.dan Sastanak putnika na Medjunarodnom sarajevskom  aerodromu u 04.00h. Polijetanje aviona za Zagreb  u 06.30h. Slijetanje u Zagreb u 07.20. Nastavak putovanja za Lisabon u 07.50h.Slijetanje u Lisabon u 10.10h. Transfer do hotela.Smjestaj u hotel ,odmor.Mogucnost zajednicke setnje gradom.Nocenje .

2.dan Dorucak. Slobodan dan ili mogucnost fakultativnog razgledanja  grada: obilazak centralnog dijela Lisabona; trgova Pombal, Restauradores, Rosio i Komercio; najstariji i po mnogima najljepši kvart grada – Alfama sa izvanrednim pogledom na tvrđavu Svetog Đorđa, rezidenciju portugalskih kraljeva; luksuzan kvart Belem na obali rijeke Težo; Manastir Sv. Žeronima, vrhunsko djelo kasnogotičke manuelske arhitekture, kule Belem za koju su bili vezivani brodovi koji su kretali u velika svjetska otkrića; ogroman spomenik Velikim otkrićima, podignut u čast 500 godina od smrti Henria Moreplovca... Transfer do hotela. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 1. dan Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na cjelodnevni fakultativni izlet Batalja, Nazare I Obidoš. Polazak oko 8.30 h. Vožnja do Batalje. Obilazak jedne od najviših crkava Portugala i jednog od 7 čuda te zemlje, Manastira bitke ili Santa Marija de la Viktorija, veličanstveni manastir kao od kamene čipke, koji je izgradio prvi vladar druge dinastije Žoao krajem 14. vijeka. Vožnja do Nazarea, slikovitog naselja sa divnom širokom pješčanom plažom, poznatog po tipičnoj narodnoj nošnji.Odlazak do vidikovca- Sitio odakle se pruza spektakularan pogled na okean. Nastavak puta do Obidoša, bajkovitog, veselog i živopisnog gradića unutar starih zidina. Odlikuje se niskim kućama i krivudavim ulicama prepunim cvijeća. Slobodno vrijeme za šetnju. Povratak u Lisabon u popodnevnim satima. Uveče mogućnost fakultativnog odlaska na Fado veče u restoran u kome se uz laganu večeru i piće uživa u fado muzici. Noćenje.
 2. dan Doručak. Slobodno vrijeme ili mogućnost odlaska na cjelodnevni fakultativni izlet do Sintre, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštorila. Po dolasku u Sintru, obilazak najromantičnije, bajkovite palate Pena Palace, pod zaštitom UNESCO-a. Spektakularno zdanje palate je u crvenoj, žutoj i ljubičastoj boji, sa nevjerovatnim kulama i cik-cak kamenom ogradom kao na srednjovjekovnim tvrđavama. Unutrašnjost palate je jednako izvanredna jer sve sobe, saloni, dvorane, kapela, odišu bogatstvom. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje do najzapadnije tačke evropskog kontinenta Kabo da Roka sa zadivljujućim pogledom na strmu, kamenitu obalu i nepregledni horizont Atlantika. U nastavku obilazak čuvenih, mondenskih ljetovališta lisabonske rivijere Kaškaiša i Eštorila. Povratak u Lisabon. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan Doručak. Slobodan dan za individualne šetnje i razgledanja ili mogućnost fakultativnog  odlaska sa vodičem agencije na poludnevni program plus. Program obuhvata odlazak metroom i brodićem do statue Hrista smještene na lijevoj obali rijeke Težo. Inspiracija za gradnju spomenika je bila čuvena statua Isusa Hrista u Rio de Žaneiru. Individualan povratak do hotela. Noćenje.

6.dan Dorucak.Napustanje hotela i transfer do aerodroma. Polijetanje aviona za Zagreb 10.55h Slijetanje u Zagreb  u 15.05 h.( Organizovani odlazak do centra Zagreba I panoramski ragled grada..povratak na aerodromu 19:30 )  Nastavak putovanja za Sarajevo  u 22.00h . Slijetanje na sarajevski aerodrom u 22.50 h. Kraj programa.

Cijena aranžmana sa PDV-om iznosi :  1180  KM

U cijenu putovanja je uračunato:

 • prevoz avionom na relaciji Sarajevo –Zagreb - Lisabon – Zagreb – Sarajevo
 • Aerodromske taxe
 • Prtljag do 23 kg + 8 kg rucni prtljag
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Lisabonu
 • Smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim standardnim sobama na bazi 5 noćenja sa doručkom u hotelu 3*
 • Transfer Zagreb I panoramski razgled
 • Usluge vodiča agencije
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cijenu putovanja nije  uračunato: 

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 300 KM po osobi
 • gradska taksa u Lisabonu 2 eura po osobi i noći- plaća se na recepciji hotela
 • fakultativni izleti- minimum potrebnih putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji prije polaska na putovanje.
 • Panoramski razgled grada u pratnji vodiča – 20 eura
 • Program plus – 15 eura u cijenu uracunate karte za metro,karte za brodicu I vodic . Trajanje izleta oko 4 sata .
 • Cjelodnevni izlet Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštoril – Cjena € 45 U cjenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica za palatu Pena. Trajanje izleta oko 8 sati.
 • Cjelodnevni izlet Batalja, Nazare i Obidoš – Cjena € 45 U cjenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča,ulaznica u manastir. Trajanje izleta oko 8 sati.
 • Fado veče – Cejna € 40 U cjenu je uključena večera i piće u restoranu uz zvuke fado muzike.