Učitavanje

Jahorina je planina Dinarskog lanca, sa najvišim vrhom na 1916 m/nv (Ogorjelica), a planinski masiv, širine od 5 – 15 km prostire se pravcem jug – istok – sjever – zapad. Nalazi se na mjestu uticaja mediteranske i kontinentalne klime, što stvara uslove za mnogo snježnih dana. Vjetrovi i magle su rijetkost što joj daje komparativne prednosti kada je u pitanju turizam (rekreativni, sportski, zdravstveni), a ove sezone na Jahorini je zabilježenono 130 skijaških dana.

Iako važi za respektabilan zimski centar, ne zna se kada je ljepša, zimi ili ljeti.

U hotelima luksuzne i srednje klase može da se smjesti više od 2 500 gostiju, a u kućama za odmor, apartmanima i sobama za iznajmljivanje blizu 3 000. Planinske vikendice okružene su predivnim pejzažima, a smještene su u neposrednoj blizini skijališta. Sagrađene su od prirodnih materijala planinskog drveta, skladno uklopljeni u okolinu.

Gastro ponuda, sa specijalitetima domaće i internacionalne kuhinje, još jedna je od komparativnih prednosti Jahorine. Posebno ako se to konzumira uz neko od domaćih, autohtonih alkoholnih i bezalkoholnih pića.

Turistički centar Jahorina, nudi i niz sadržaja koji omogućavaju ugodan boravak. Na Jahorini postoje tereni za fudbal, košarku, odbojku, rukomet, mali fudbal, pogodni kako za pripreme sportskih ekipa, tako i za rekreativce.

Za ljubitelje ekstremnih sportova na raspolaganju su bicikli, četvorotočkaši, paintball, paraglajding.

Posebno su popularne pješačke ture, skupljanje šumskih plodova i ljekovitog bilja, dok svi posjetioci mogu iskoristiti priliku da posjete okolne gradove: Sarajevo, Mostar, Višegrad i Travnik.

Za opuštanje nakon dana ispunjenog aktivnostima, postoji mogućnost opuštanja u wellness centrima u kojima se mogu naći bazeni, saune, parna kupatila, saloni za masažu, …

Poslovnim ljudima su na raspolaganju konferencijske sale za organizaciju seminara i kongresa, kao i mogućnost organizovanja team building-a.

Dobro došli na Jahorinu!